chocolade erp

SNELHEID BIJ DE PLANNING EN UITVOERING VAN PICK-OPDRACHTEN

icon-logistiek.png

Het volledige logistieke proces van de ontvangst van grondstoffen, via de registratie van halffabricaten en eindproducten tot aan de uitlevering wilt u kunnen plannen, monitoren en bijsturen. Zowel op kantoor als op de werkvloer. Microsoft Dynamics AX is bijzonder sterk op het gebied van Supply Chain beheer. De oplossing wordt volledig dekkend voor uw bedrijfsprocessen, met de toevoeging van food specifieke functionaliteiten in SI Foodware AX.

STANDAARD IN MICROSOFT DYNAMICS AX:

  • Intercompany- voorraad vraag en beheer: Volledig beheer van uw Supply Chain over al uw locaties. Beschik altijd over genoeg grondstoffen en informeer uw afnemers via geavanceerde leveringsschema’s.

AANGEVULD MET SI FOODWARE AX FUNCTIONALITEIT:

  • EDI: Gestandaardiseerd elektronisch berichten uitwisselen met afnemers en toeleveranciers. Handmatig versturen of geautomatiseerd in batches. Standaardberichten in SI Foodware AX 2012: ORDER, APERAK, DESADV en INVOICE. Incl. Back hauling, Cross-Docking en Emballage. Specifieke EDI berichten op aanvraag. Descartes is de preferred EDI partner van SI Foodware AX.
  • THT check: Geef per klant of leverancier aan, aan welke THT vereisten voldaan moeten worden. Controle op afgesproken THT datum van binnenkomende en uitgaande goederen. Zorg ervoor dat producten op basis van de kortste THT datum worden geleverd (FEFO-controle).
  • Emballagebeheer: Volledig inzicht in beschikbare en uitstaande emballage. Automatische verrekening met inkoop- en verkooporders.
  • RF-scanning en SSCC-labels: Registratie van grondstoffen, halffabricaten, eindproducten, pallets en elke gewenste drager in het magazijn en op de werkvloer.

Snel en papierloos werken met RF-scanning module

Het snel en correct plannen en uitvoeren van pick-opdrachten wordt vaak gehinderd als u met papieren lijsten werkt. Deze processen zijn binnen Microsoft Dynamics AX volledig geautomatiseerd met een geïntegreerde RF-scanningsoplossing met de naam WAX. Deze oplossing sluit naadloos aan op de logistieke module TRAX binnen Dynamics AX en biedt ook uitgebreide label-print mogelijkheden.

Eenvoudige planningsschermen completeren deze sterke oplossing. Wax biedt ook de mogelijkheid om realtime voorraadinventarisatie uit te voeren met scanners (bv. bij Cycle-counting). Op elk moment van de dag kunt u de inventarisatie uitvoeren, zonder dat de dagelijkse werkzaamheden gestopt hoeven te worden. Deze scanoplossing kan tijdens het gehele pick-proces worden gebruikt  vanaf bijna alle mobiele apparaten, zoals scanners, tablets en smartphones.

Grip op uw voorraad

Real-time 360 ​​graden inzicht in uw magazijn en voorraadbeheer, inclusief real-time cycle counting op inkomende en uitgaande goederen. WAX faciliteert het automatisch aanvullen van uw voorraad, zodat ‘out-of-stock scenario's’ nooit zullen voorkomen. Daarnaast geeft WAX gedetailleerde informatie over de voorraad, arbeid, beschikbare ruimte en de status van de bestelling.

Intercompany- voorraad vraag en beheer

Volledig beheer van uw Supply Chain over al uw locaties. Beschik altijd over genoeg artikelen en informeer uw afnemers via geavanceerde leveringsschema’s.

Optimaliseer de inzet van uw mensen

Voorzien van de Business Intelligence functionaliteit, kan WAX worden gebruikt om werkopdrachten te definiëren en er prioriteiten aan toe te kennen. Vervang handmatige werkzaamheden met geautomatiseerde processen. Leg de werkelijke tijd om een taak te vervullen vast en geef tijdens het pick proces een schatting van de tijd van voltooiing. Met simpele overzichten en rapporten krijgt u in realtime inzicht in lopende magazijnactiviteiten.

Workflow Management

In WAX zijn workflow processen in hoge mate configureerbaar. Werkinstructies kunnen stelselmatig worden afgehandeld met beschikbare aanvullende informatie op het moment dat u het nodig is. De locatie, verplaatsingen en transacties van artikelen en emballage kunnen snel inzichtelijk worden gemaakt. Daarnaast biedt WAX geavanceerde mogelijkheden voor voorraadallocatie.

Inzicht in de prestaties van uw medewerkers

WAX maakt het mogelijk om op gedetailleerde rapportages te produceren over de activiteiten en productiviteit van uw medewerkers. Zo kunt u bijvoorbeeld bepalen welke medewerkers extra training nodig hebben om beter te presteren.

Beheers uw emballagekosten

Uitstaande emballage vormt één van uw hoogste kostenposten en drukt in hoge mate op uw financiële balans. SI Foodware AX geeft u volledig inzicht in beschikbare en uitstaande emballage en beschikt over automatische verrekeningsmogelijkheden met inkoop- en verkooporders.

Wilt u een volledig overzicht van de Logistiek mogelijkheden van Microsoft Dynamics AX en SI Foodware? Vraag dan een demo aan.

Questions about ERP for food?

Send an e-mail to info@sifoodware.com or have us contact you:

Neem contact met mij op