brood

VOLDOE EENVOUDIG AAN DE EISEN VAN UW AFNEMERS EN DE OVERHEID

icon-kwaliteit.png

Als voedingsmiddelenbedrijf heeft u te maken met strakke planningen en deadlines, omdat er wordt gewerkt met verse ingrediënten en strenge wettelijke bepalingen (o.a. General food Law, HACCP, BRC en de Verpakkingsbelasting) waar u zich aan moet houden. Om snel, accuraat en efficiënt te kunnen werken moeten alle kwaliteit gerelateerde zaken worden ondervangen met een solide ERP-systeem.

Microsoft Dynamics AX in combinatie met SI Foodware AX integreert al deze issues. SI Foodware AX is een door Schouw Informatisering ontwikkelde add-on voor Dynamics AX om food specifieke problematiek te ondervangen.

STANDAARD IN MICROSOFT DYNAMICS AX:

  • Kwaliteitscontroles: Deze zijn van toepassing op alle logistieke activiteiten, zoals een ontvangst van leverancier, of van productie, of een uitgaande pick opdracht. De functionaliteit kan ook blokkerend ingesteld worden, zodat men pas verder kan nadat de controle is uitgevoerd en het product is goedgekeurd. U legt vast welke zaken er gecontroleerd moeten worden en kunt de meetresultaten ook registreren en koppelen aan een batch.
  • Kwaliteitsstatus: Aan een batch kan een kwaliteitsstatus toegekend worden die u zelf kunt inrichten, zodat een batch bijvoorbeeld niet aan productie en/of een klant geleverd kan worden als deze nog niet is goedgekeurd.
  • Batch kenmerken: Aan een batch kunnen naast de vervaldatum en houdbaarheidsdatum ook andere kenmerken gekoppeld worden. Denk bijvoorbeeld aan een vetpercentage of vochtgehalte. Deze kenmerken kunnen ook overgeërfd worden naar een product waarin de batch is verwerkt.
  • Tracking en Tracing: Mocht u een klacht krijgen, dan kunt u met één druk op de knop alle producten en processen tonen. Zo ziet u direct welke loten van de diverse grondstoffen en halffabrikaten in het desbetreffende eindproduct zijn verwerkt. Op het moment dat iets mis is met een lot bent u in staat om alle bewegingen van het lotnummer te traceren via lottracering en lotnavigatie, waarop u extra maatregelen kunt nemen.
  • Klachtenregistratie: Registreer en analyseer uw klachten van klanten, leveranciers, of intern en houdt bij welke acties er ondernomen moeten worden.

AANGEVULD MET SI FOODWARE AX FUNCTIONALITEIT:

  • Product specificaties: Bereken productspecificaties gebaseerd op de receptuur en leg deze vast. Toon informatie met betrekking tot allergenen en ingrediënten, voor interne rapportages, etiketten, consumentenverpakkingen en productinformatie voor afnemers.

Zekerheid met automatische kwaliteitscontroles

U kunt per klant of leverancier aangeven aan welke THT vereisten voldaan moet worden. Controle op afgesproken THT datum van binnenkomende en uitgaande goederen. Zorg ervoor dat producten op basis van de kortste THT datum worden geleverd (FEFO-controle).

Kwaliteitscontroles zijn van toepassing op alle logistieke activiteiten, zoals een ontvangst van leverancier of een uitgaande pick opdracht. De functionaliteit kan ook blokkerend ingesteld worden, zodat men pas verder kan nadat de controle is uitgevoerd en het product is goedgekeurd. U legt vast welke zaken er gecontroleerd moeten worden en kunt de meetresultaten ook registreren en koppelen aan een batch.

Kwaliteitsstatus toekennen aan batches

Aan een batch kan een kwaliteitsstatus toegekend worden die u zelf kunt inrichten, zodat een batch niet een klant geleverd kan worden als deze nog niet is goedgekeurd.

Batch kenmerken

Aan een batch kunnen naast de vervaldatum en houdbaarheidsdatum ook andere kenmerken gekoppeld worden. Hierbij kunt u denken aan een vetpercentage of vochtgehalte. Deze kenmerken kunnen ook overgeërfd worden naar een product waarin de batch is verwerkt.

Tracking en tracing

Mocht u een klacht krijgen, dan kunt u met één druk op de knop alle producten en processen tonen. Zo ziet u direct welke loten van de diverse grondstoffen en halffabrikaten in het desbetreffende eindproduct zijn verwerkt. Op het moment dat iets mis is met een lot, bent u in staat om alle bewegingen van het lotnummer te traceren via lottracering en lotnavigatie, waarop u extra maatregelen kunt nemen.

Klachtenregistratie

Registreer en analyseer uw klachten van klanten, leveranciers, of intern en houdt bij welke acties er ondernomen moeten worden.

Wilt u een volledig overzicht van de Kwaliteit mogelijkheden van Microsoft Dynamics AX en SI Foodware? Vraag dan een demo aan.

Questions about ERP for food?

Send an e-mail to info@sifoodware.com or have us contact you:

Neem contact met mij op