zuivel

SI Foodware – Bonussen

Uw organisatie heeft leveranciers en/of klanten waarmee u afspraken maakt over bonussen. Meestal wordt een bonus gegeven als in een afgesproken periode voor een bepaald bedrag of volume is besteld. Deze bonussen wilt u wellicht reserveren op een grootboekrekening. Ook wilt u uitbetalingen van deze bonussen vast kunnen leggen in uw ERP-systeem. Met SI Foodware – Bonussen kunnen bonussen correct richting klanten en leveranciers worden afgerekend.

VERSCHILLENDE TYPEN BONUSSEN

In de praktijk heeft u zowel te maken met bonussen bij leveranciers als bonussen bij uw klanten. Dit is ook verwerkt in SI Foodware - Bonussen. Daarnaast is het belangrijk dat u bonussen in kunt stellen voor zowel klanten als klantgroepen, als ook per artikel of voor bepaalde artikelgroepen. Verder bent u vrij om aan te geven of een bepaalde bonus een absolute bonus is of een procentuele bonus. De verschillende typen bonussen die u overeen bent gekomen met uw klanten en leveranciers als bonus codes worden vastgelegd. Voor elke bonus code kunnen vervolgens de specifieke afspraken met klanten en leveranciers worden vastgelegd.

RESERVERINGEN EN AFREKENINGEN

Voor elke factuur of creditnota wordt in het systeem automatisch een bonusreservering gemaakt. Via de klant- of leverancierskaart kunt u continue bijhouden wat de status is van de gerealiseerde bonusopbouw ten opzichte van de afgesproken bonustarget.

Zowel voor de inkoop- als de verkoopzijde van uw systeem kunnen automatisch creditnota’s worden aangemaakt voor de bonusbetalingen. Bij het uitbetalen van de bonussen wordt rekening gehouden met staffels die eventueel aan de bonus codes zijn gekoppeld.

Wilt u meer informatie over SI Foodware – Bonussen? Vraag dan een demo aan.

Vragen over ERP voor Food?

Bel 076-5042520 of laat uw gegevens achter:

Neem contact met mij op