zuivel

SI Foodware - EDI

Als toeleverancier van retailers heeft u waarschijnlijk te maken met de eis dat het mogelijk moet zijn om via EDI berichten te kunnen ontvangen en versturen. Deze communicatie moet volgens de EDI standaard berichten definitie van GS1 plaats vinden. Een algemene stelregel is dat EDI een absolute must is voor bedrijven die veel relaties hebben die grote hoeveelheden producten afnemen.

VOORDELEN VAN GEBRUIK EDI

  • De stroom van papieren documenten en telefonische contacten worden vervangen door elektronische documenten.
  • De hoeveelheid werk wordt sterk gereduceerd en de foutkans geminimaliseerd.
  • Een ander belangrijk argument voor EDI is dat rust ontstaat door op een gestandaardiseerde, elektronische manier berichten uit te wisselen met afnemers en toeleveranciers.
  • Geen rinkelende telefoons en faxapparaten meer en geen papieren documenten die in het ERP–systeem moeten worden ingeklopt, maar wel een stukje excellente operatie.

EDI BERICHTEN VOLGENS GS1 STANDAARD

De berichten in de SI Foodware – EDI oplossing zijn conform de GS1 standaard, vastgesteld door de voedingsmiddelensector. De volgende berichten vindt u terug binnen EDI:

  • Inlezen en ontvangen van verkooporder: ORDERS
  • Terugsturen van een ontvangstbevestiging: APERAK
  • Het versturen van een verzendbericht: DESADV (inclusief SSCC-gegevens)
  • Versturen verkoopfactuur- en creditnota: INVOIC

AUTOMATISCHE CONTROLES

Naast het kunnen verwerken van EDI-berichten, voorziet SI Foodware - EDI ook in het uitvoeren van een aantal controles die in een foutrapportage kunnen worden weergegeven. Zo kan bijvoorbeeld worden gecontroleerd of bestelde artikelen wel in het assortiment van de klant zitten. Of kloppen de klant en het afleveradres wel? Een andere controle kan zijn of het te ontvangen bericht en het te verzenden bericht wel met de afnemer zijn afgestemd.

Wilt u meer informatie over SI Foodware – EDI? Vraag dan een demo aan.

Vragen over ERP voor Food?

Bel 076-5042520 of laat uw gegevens achter:

Neem contact met mij op