zuivel

SI Foodware - Geavanceerde Productieplanning

Voor correcte doorlooptijden op uw productieafdeling en een goede aansluiting tussen vraag en aanbod is een goede productieplanning van essentieel belang. Het maken van uitgebreide planningen die rekening houden met factoren als machinecapaciteit, arbeid en beschikbaarheid van kritieke materialen is een complexe aangelegenheid en voor veel voedingsmiddelenbedrijven aan de orde van de dag.

SI Foodware - Geavanceerde Productieplanning maakt op basis van verkoophistorie een verkoopprognose en productieprognose. Op basis van deze prognoses ontstaat inzicht in de vraag naar capaciteit van arbeid, machines en kritieke materialen.

PROGNOSES

Om een goed productieplan te maken is in eerste instantie een duidelijk verkoopbudget nodig. SI Foodware - Geavanceerde Productieplanning bevat de functionaliteit om dit budget te laten bepalen op basis van verkoophistorie. Op het moment dat het verkoopbudget gereed is, bestaat de mogelijkheid om dit door te zetten naar een productieprognose.

WERKLAST EN KRITIEKE CAPACITEITEN

Op basis van de productieprognose berekent het systeem de werklast en de kritieke materialen voor het productieproces. Door gesimuleerde productieorders aan te maken, ontstaat een gesimuleerde werklast. Binnen SI Foodware geeft het ‘Werklastscherm’ een helder inzicht in de werklast van de diverse productielijnen, afdelingen en bewerkingsplaatsen. Tijdens de Master Production Schedule (MPS) en Material Requirements Planning (MRP) batches houdt de oplossing automatisch rekening met de houdbaarheidsdatum van producten voor de leverdatum van de verkooporder (direct), maar ook afgeleide vraag (grondstoffen, etc.).

PLANNEN VAN KRITIEKE MATERIALEN

Naast inzicht in de werklast van afdelingen en bewerkingsplaatsen krijgt u dankzij de simulatie ook inzicht in de planning van kritieke materialen. Het scherm ‘Kritieke Planning Materialen’ bevat een overzicht van de vraag naar kritieke materialen. Middels filters kunnen de cumulatieve voorraden worden weergegeven op basis van de simulatie.

Wilt u meer informatie over SI Foodware – Geavanceerde Productieplanning? Vraag dan een demo aan.

Vragen over ERP voor Food?

Bel 076-5042520 of laat uw gegevens achter:

Neem contact met mij op