zuivel

Grafisch planbord

Het plannen van productieorders is voor veel bedrijven een gecompliceerde activiteit. Afhankelijk van de houdbaarheid van producten kunnen in Microsoft Dynamics NAV productieorders worden geregistreerd voor kortere of langere periodes. Het is hierbij van groot belang dat bijvoorbeeld alle benodigde halffabricaten geproduceerd zijn, voordat wordt begonnen met de productie van het eindproduct. Ook kan het gebeuren dat extra producten geproduceerd moeten worden, waardoor ‘bottlenecks’ in de productieplanning ontstaan. In dat geval wilt u in staat zijn om eenvoudig en snel orders te herplannen op een ander tijdstip of een andere productielijn, maar ook als het gaat om een wijziging in de te produceren hoeveelheden.

PREACTOR

Preactor International 11 7 2011 13 46Preactor is als een .NET applicatie ontwikkeld. Het is een applicatie die los staat van Dynamics NAV en SI Foodware, maar in directe verbinding met de database. Preactor leest de productieorders uit en geeft deze grafisch weer. Dankzij de rijke interface krijgt u een overzicht van alle geplande en vrijgegeven productieorders. Ook heeft u de mogelijkheid om te plannen over meerdere bewerkingsplaatsen, afdelingen en afdelingsgroepen binnen uw bedrijf. De oplossing ondersteunt zowel een dag– als een weekweergave.

PRODUCTIECOMPLICATIES INZICHTELIJK MAKEN

Preactor geeft middels lijnen tussen de verschillende productieorders eventuele relaties en afhankelijkheden aan zodat complicaties direct zichtbaar worden. Hetzelfde geldt voor productieorders die te kort op elkaar staan gepland, waarbij wellicht problemen kunnen ontstaan bij het omstellen van de machines.

MAKKELIJK DE PLANNING AANPASSEN

U kunt de planning ook wijzigen en optimaliseren. Preactor biedt deze mogelijkheid middels de drag & drop-functionaliteit. U selecteert simpelweg een productieorder en sleept deze naar een ander tijdstip of een andere dag. Ook bestaat de mogelijkheid om een productieorder te verplaatsen naar een soortgelijke bewerkingsplaats. Hierdoor bent u in staat om eventuele bottlenecks snel en adequaat te managen.

Wilt u meer informatie over Preactor? Vraag dan een demo aan.

Vragen over ERP voor Food?

Bel 076-5042520 of laat uw gegevens achter:

Neem contact met mij op