wortels

SI Foodware - Partij Handel

Succesvol ondernemen in de turbulente dagversmarkt zoals bij AGF- en visbedrijven betekent de uitdaging aangaan met tijd (snelheid en houdbaarheid), logistiek (transport en traceerbaarheid) en kwaliteit. Retailers en consumenten worden steeds kritischer en stellen hogere eisen waarin ze meer en meer worden ondersteund door wetgeving vanuit de overheid. Het optimaal afstemmen van vraag en aanbod is een uitdaging. Vaak worden geïmporteerde producten die nog onderweg zijn al verkocht en moet een bedrag aan een derde partij worden afgedragen. Bedrijven die met een dergelijke manier van handelen te maken hebben, houden meestal een Partij Administratie bij om continue logistiek en financieel inzicht te krijgen in de partijen.

PARTIJCONTRACT

Het proces van de Partij Administratie begint met het afsluiten van een partijcontract met de telers. In het partijcontract worden gegevens vastgelegd zoals condities, producten en kostenbepalingen. Binnen SI Foodware - Partij Administratie worden kostenbepalingen vastgelegd op basis van artikeltoeslagen. Dit zijn bijvoorbeeld kosten voor ontvangst, handmatige kosten, koelkosten (per vestiging), transportkosten, kosten voor handling (per vestiging) of kosten voor commissionairs.

UITMELDING

Na verhandeling van de goederen vindt de uitmelding plaats via SI Foodware - Partij Administratie. De uitmelding is de opbrengst die met de leverancier (teler) wordt afgerekend op basis van één van de volgende afrekenmethodes: commissie, joint account of minimum garantie. In een uitmelding wordt voor een partij, per partijregel, een uitmeldaantal en uitmeldprijs automatisch berekend op basis van de aan de partijkaart gekoppelde transacties.

AFREKENING

Volgend op de uitmelding vindt via SI Foodware - Partij Administratie de afrekening plaats. De afrekening is een verzameling van partijopbrengsten, partijkosten en een commissie, die met de leverancier kan worden afgerekend.

Wilt u meer informatie over SI Foodware - Partij Administratie? Vraag dan een demo aan.

Vragen over ERP voor Food?

Bel 076-5042520 of laat uw gegevens achter:

Neem contact met mij op