zuivel

SI Foodware – Productspecificaties

Afnemers en overheid stellen steeds hogere eisen aan kwaliteit en voedselveiligheid en de registratie daarvan. Producenten moeten volgens aangescherpte regels vermelden welke allergenen in een levensmiddel voorkomen. Wetgeving verplicht u te vermelden uit welke ingrediënten een product bestaat en richtlijnen biedt voor het vermelden van voedingsstoffen. Het achterhalen van deze informatie en de concentraties waarin die aanwezig zijn per product, is complex en tijdrovend. Op het moment dat er ook maar iets in een bepaalde grondstof of receptuur verandert, betekent dit dat alle productspecificaties van producten waarin deze grondstof is verwerkt, opnieuw moeten worden doorberekend. 

AUTOMATISCH PRODUCTSPECIFICATIES BEREKENEN

SI Foodware - Productspecificaties is in staat om productspecificaties voor u te berekenen op basis van de ingevoerde gegevens van grondstoffen, halffabrikaten en verpakkingsmaterialen. Elke grondstof wordt afzonderlijk onderzocht en in SI Foodware - Productspecificaties legt u de informatie vast over de ingrediënten, voedingswaarden, microbiologie, dieetgegevens, allergenen, additieven, organoleptische karakteristieken, vitaminen en mineralen, logistieke gegevens en traceringgegevens. Indien van toepassing kunnen ook gegevens over het percentage vlees en bindweefsel worden vastgelegd.

DIRECT INFORMATIE OVER ALLERGENEN EN INGREDIËNTEN

Doordat u zelf geen berekeningen meer uit hoeft te voeren van voedingswaarden, ingrediënten en allergenen bespaart u aanzienlijk tijd. Ook heeft u direct de beschikking over informatie met betrekking tot allergenen en ingrediënten, zowel voor interne rapportages als op etiketten, consumentenverpakkingen en productinformatie voor afnemers. Op lange termijn behoudt u uw afnemers doordat u aantoonbaar aan alle eisen op het gebied van productspecificaties voldoet.

Wilt u meer informatie over SI Foodware – Productspecificaties? Vraag dan een demo aan.

Vragen over ERP voor Food?

Bel 076-5042520 of laat uw gegevens achter:

Neem contact met mij op